2020. április 23.

Mark Haddon – A kutya különös esete az éjszakában



Christopher egy 15 éves, autista kisfiú, aki elképesztő tudással rendelkezik matematikából és fizikából, és űrhajós szeretne lenni. Rutinszerű mindennapjaiból kizökken, amikor holtan találja a szomszéd kutyáját és úgy dönt, hogy kinyomozza a gyilkosságot. Eközben első kézből ismerhetjük meg Christopher gondolkodásmódját, és különlegessége mellett szép lassan eltörpül a gyilkosság rejtélye. Haddon regénye betekintést nyújt egy autista észjárásába, és megérteti velünk, hogy mitől ijesztő minden, ami sárga vagy barna, mitől válik egy sima érintés bántalmazássá, mi a megnyugtató a számokban és hogyan nyújthat a magány teljes biztonságérzetet.  


The Curious Incident of the Dog in the Night-Time
Mark Haddon
Christopher is a 15-year-old boy with autism who has amazing knowledge of math and physics and wants to be an astronaut. He is disrupted from his safety routines when he finds his neighbor’s dog dead and decides to investigate the murder. Meanwhile, we get to know Christopher’s way of thinking which is so fascinating, that the importance of the mysterious murder slowly fades away. Haddon’s novel provides insight into an autistic person’s mind and makes us understand how can yellow or brown things be scary, how can a simple touch become an abuse, what is comforting in numbers and how can loneliness provide complete security.

A könyv itt olvasható
Ebook here



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...