2020. április 15.

Jonathan Stroud: A szamarkandi amulett / The Amulet of Samarkand


A szamarkandi amulett  a Bartimaeus trilógia első része. Történetünk egy olyan világban játszódik, amit hataloméhes, törtető, gyakran kegyetlen mágusok uralnak. London hemzseg a láthatatlan varázslatoktól, furcsa lényektől, sőt, időről-időre még olyan, több ezer éves dzsinnek is meglátogatják, akiket a mágusok a szolgálatukba tudnak állítani. Így lehet, hogy egy 12 éves varázslótanonc megidézi Bartimaeust, a sokat látott, pimasz dzsinnt, és megbízza egy amulett ellopásával, ami nem várt bonyodalmakhoz vezet… Ez az ifjúsági trilógia tökéletes választás mindenkinek, aki szeretne elvonulni egy varázslatos világba, távol a valóság kiábrándító zajától.

This story takes place in a world dominated by powerful, destructive, and often cruel magicians. London is crowded with invisible spells, creatures, moreover sometimes even visited by djinns of the ancient world that mages can put to their service. This is how a 12-year-old magician's apprentice summons Bartimaeus, the experienced, cheeky djinn, and entrusts him with stealing an amulet, which makes them struggle with unexpected complications... This youth novel trilogy is a perfect choice for anyone who would like to spend some time in a magical world, far away from reality.
A könyv itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...