2020. április 9.

Hévíz



A Hévíz folyóirat 2020. 2. száma ingyenesen elérhető.


A folyóirat alapításakor a szerkesztőbizottság hármas célt tűzött maga elé: a helyi, helytörténeti értékek és a dunántúli régió irodalma mellett szerette volna megismertetni az olvasót a határon túli magyarság irodalmi munkásságával is. Később megfogalmazták azt a célt is, hogy a folyóirat kilépjen a helyi - regionális keretekből és országos ismertségre tegyen szert. Ez sikerült is.  

A folyóirat 2015-ben egy angol nyelvű számmal részt vett a Göteborgi Könyvvásáron.

2015-ben a Hévíz irodalmi antológia megjelenése kapcsán a Librarius kortárs kulturális magazinnak a folyóirat akkori főszerkesztője, Szálinger Balázs elmondta, hogy egy olyan időszakban, "amikor egyre másra hullanak a rangos irodalmi folyóiratok, hanyatlik a folyóiratkultúra, ezért a kortárs irodalmi életet is meglepte, hogy a Hévíz folyamatosan és kiszámíthatóan jelen van és nemcsak a legnagyobb, legtrendibb szerzői állományból válogat, hanem fontos része a helyi ízek megtartása is."

2013-ban alapított Hévíz Irodalmi Díjat a város önkormányzata, amelyet minden évben a Hévíz című folyóiratban publikált művek egy szerzőjének ítélnek oda. Eddig a díjat Fehér Béla, Háy János, Szántó T. Gábor, Kemény István, Bereményi Géza, Takács Zsuzsa és Földényi F. László kapta meg. 




Itt a folyóirat FB oldala.
A folyóirat számai 2019-ig ingyenesen elérhetők itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...