2020. április 14.

Pannonhalmi Szemle

kép forrása: ADT+
Ingyenesen, teljes egészében elérhető a Pannonhalmi Szemle 2020. 1. száma.

Honlapján eképpen kezdi a bemutatkozást a folyóirat: "A Pannonhalmi Szemle a Pannonhalmi Főapátság évnegyedes folyóirata. A lap érdeklődési körének sokszínűsége és kulturális nyitottsága miatt is elődjének tekinti az 1926 és 1944 közötti „régi” Pannonhalmi Szemlét.

Amikor 1993 tavaszán elindult a lap új folyama, az alapító Várszegi Asztrik főapát úr célja nem az volt, hogy a hagyományos értelemben vett „felekezeti” lapok számát gyarapítsa, hanem a párbeszédnek olyan lehetőségét kívánta felkínálni, amely – a II. vatikáni zsinat sugallatának megfelelően – a kultúrát elsősorban nem missziós területnek tekinti, hanem önértékkel rendelkező szellemi valóságnak, amely az egyházakat legalább oly mértékben kötelezi értékbefogadó nyitottságra, mint értékközvetítésre."

A Bevezetők rapertóriuma itt, a Tanulmányok repertóriuma pedig itt található, bizonyos tartalmak letölthetők. Ezeken kívül a Figyelő, a Versek, a Művekről és a Regula Ösvényén rovatoknak is van repertóriuma és szintén letölthetők tartalmak.
Az új folyam korábbi számai itt olvashatók, a folyóirat 1926 és 1944 közötti számai az Arcanum Digitális Tudománytár adatbázisban találhatók.

Az idei első szám itt olvasható.
Itt található a Facebook oldal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...