2020. április 27.

Új Művészet

A több mint 30 éve havi rendszerességgel megjelenő képzőművészeti folyóirat a kortárs egyetemes és magyar művészet bemutatására fókuszál.

A folyóirat 2019. augusztusi, jubileumra készülő számában így ír: „már indulásakor a művészetpolitikai direktíváktól való függetlenséget tűzte ki célul, mércéje a minőség s az olvasóközönség objektív, értékelvű tájékoztatása volt és maradt. Ennek jegyében válogatunk az immár szinte áttekinthetetlen mennyiségű művészeti esemény halmazából, s szerkesztőink és szerzőink tudására, megbízható szakmai ítéleteire építve kívánunk hiteles képet adni a művészeti élet aktuális tendenciáiról.
A kiállításkritikák mellett gyakran és szívesen közlünk interjúkat, beszélgetéseket művészekkel s a művészeti élet szereplőivel, gyűjtőkkel, galériásokkal. Minden évben bemutatjuk a művészeti egyetemek diplomázó hallgatóit, s igyekszünk objektív és gyors tájékoztatást nyújtani a fiatalabb generációk friss kezdeményezéseiről, pályakezdésük nehézségeiről”.
A folyóirat online kiadása nem azonos a nyomtatott formátummal. A Könyvesbolt rovatban rövid leírást találunk az adott kiadványról. Negyedéves melléklet a Nem kunszt, amelyben aktuális témákról szóló tanulmányokat közöl.

A folyórat Facebook oldala itt nézhető.
Az archivum 2008-tól 2018-ig érhető el itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...