2020. április 22.

Közgazdasági Szemle


kép forrása: ADT 
A járványra való tekintettel a Közgazdasági Szemle cikkei korlátozás nélkül letölthetők.

A folyóiratot 1876-ban alapították Nemzetgazdasági Szemle címmel.
1893-ban a németből hibásan képzett „nemzetgazdasági” szót „közgazdasági”-ra változtatták és profilját kibővítették és Közgazdasági és Közigazgatási Szemle néven jelentették meg két éven át. 1895-ben lett Közgazdasági Szemle, mivel a közigazgatási témakörben nem tudtak folyamatosan publikálni. A Magyar Tudományos Akadémia megbízásából a Magyar KözgazdaságiTársaság adta ki, 1895-től 1948-ig Közgazdasági Szemle néven volt jelen a magyar szellemi életben. Az 1947-es év a törés a lap életében és irányvonalában, a kor viszonyainak megfelelően megjelent a színen a Magyar-Szovjet Közgazdasági Szemle. 1948-ig e kurzusfolyóirat párhuzamosan futott az eredeti lappal, amikor is a Közgazdasági Szemlét megszüntették. A lap 1954-től indult újra az MTA Közgazdasági Bizottságának orgánumaként, ettől az évtől kezdve új folyamként számozzák.
Az online felületen többféle keresésre van lehetőség. Úgymint a szabadszavas és az összetett keresésre, illetve mód nyílik a hivatkozási lista lekérésére. Ez utóbbi speciálisnak mondható keresésnek az a lényege, hogy olyan cikkeket kapunk eredményül, amelyek a „hivatkozások” és „irodalomjegyzék” részében a megadott szerző szerepel.
A Közgazdasági Szemle Alapítvány gondozásában megjelent könyvek között vannak, amelyek letölthetők a honlapról.

A folyóirat évfolyamai a kezdetektől megtekinthetők az ADT+ adatbázisban /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...