2020. április 14.

J. Carasoni: Mrs. Chester margarétái




Egy angliai kisvárosban valamikor a 80-as évek második felében esténként az Örvény című tévésorozatot adják Mrs. Chester nagy örömére. Az idős hölgy egy hajnalon féltett margarétái között rátalál a városka hírharangjának holttestére.
A Lucy Olsen-ügy igazi kisvárosi gyilkosság, miközben a regény szereplői egyre közelebb kerülnek a tettes leleplezéséhez, az olvasó is sok titkot megtud az itt élőkről.
Gyilkossági kísérletek, különc figurák és megmagyarázhatatlan, természetfeletti események borzolják a kedélyeket a városkában és persze fullasztó házasságok, titkos viszonyok is akadnak.

Carasoni az Örvény minisorozat hangulatának megfelelően keveri a misztikumot a nagyon is mindennapi bűnügyekkel. A regény nem olyan hátborzongató, mint a tévéfilm volt a maga korában, de kellemes szórakozást nyújt.

Ajánlom azon olvasóknak is, akik szeretnének többé-kevésbé ésszerű magyarázatot kapni arra, hogy mitől világít Gaston, a regénybeli kecske bundája!


A regény megtalálható itt

Az Örvény című sorozat megtekinthető a Múzeum FilmClub Hungary Youtube csatornáján:

https://www.youtube.com/channel/UCYaM-NDTOz0WBA224oORJFg/search?query=%C3%B6rv%C3%A9ny 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...