2020. március 30.

Connaissance des arts


A Connaissance des arts úgy döntött, hogy a karantén miatt az áprilisi számát digitálisan elérhetővé teszi olvasói számára.

A Connaissance des arts egy 1952 óta megjelenő művészeti és kulturális aktualitásokat bemutató francia folyóirat. A magazin foglalkozik a képzőművészetek minden korszakával és műfajával az építészettől kezdve a kortárs művészetekig.
Az első számot az Hachette kiadó jelentette meg Connaisseur, le guide mensuel de l'amateur d'art címen. Már akkor szinte 50.000 előfizetője volt. De mivel hasonlóságot mutatott az amerikai Connoisseur címével, ezért a második szám már a mostani címen jelent meg. Francis Spar vezetése alatt a folyóirat a művészetek elég széles skáláját ölelte fel. 1975-ben megvette a Jodidio család és ezalatt a folyóirat egyaránt tájékozódott az építészet, a muzeológia és a nagy gyűjtemények irányába. A kilencvenes évektől egyre inkább a kortárs művészetek felé mozdult el. Philip Jodido 2002-es távozása után Guy Boyer irányítása alatt szerveződött újjá a szerkesztősség. 
Manapság tudósít kiállításokról, árverésekről vásárokról és művészeti szalonokról. A szerkesztőség szót ejt művészeti eseményekről, piacelemzésekről, apróbb hírekről és új tehetségekről.
Rovatai a portfolió, az aktualitások, az események, a műhelylátogatás, a stílus, a magángyűjtemény, a fotográfia, az építészet, az új tehetség, a civilizáció, művészetpiac, a könyvtár és a naptár. Emellett több mint 600 különszám jelent meg.
A folyóirat jelen van a közösségi médiában is, lásd a fenti Youtube videót, illetve a Facebook oldalt.

Víg Edit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...