2020. március 31.

Apokrif

A koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az Apokrif irodalmi folyóirat és kiadója, a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány úgy döntött, hogy az idei első számát ingyenesen elérhetővé teszi olvasói számára. 

Az Apokrif irodalmi folyóiratot 2007-ben alapította Nyerges Gábor Ádám és Török Sándor Mátyás, egyetemi hallgatók, valamint Fráter Zoltán, irodalomtörténész, egyetemi docens.

Elsősorban pályakezdő alkotók műveit kívánja publikálni, de szerzőgárdájába tartozott Borbély Szilárd, Esterházy Péter, Garaczi László, Háy János,Márton László, Nádasdy Ádám, Rakovszky Zsuzsa,Szálinger Balázs és Térey János is. 

Íme egy videó, amely a folyóirat fennállásának 10. évfordulójára készült.
                                                            
Az Apokrif nem pusztán szépirodalmi folyóirat, azt a rovatai is mutatják: Feketemosó, képzőművészet, szépirodalom, színház és zene. Papírformátumban és online változatban is megjelenik. Teljes szövegű archívuma a kezdetektől 2015. teléig érhető el.
A folyóirat és a Fiatal Írók Szövetsége közösen adja ki az Apokrif Könyvek sorozatot.

A szám itt olvasható.
A folyóirat Facebook. oldala itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinderliteratur im Fremdsprachenunterricht

Gyermekirodalom az idegen nyelv oktatásban - ezzel a címmel 2004-ben ,  magyar nyelvterületen a maga nemében egyedülálló konferenciá...